Kik vagyunk?

A Plantago Design csapata

 

Hegedűs Viki vagyok, kézműves mozaikozó és pedagógus.Tizenéves korom óta mindig találtam valamit, amiből alkothattam. Gobelin képeket, gyöngyékszereket és decoupage technikával készült tárgyakat készítettem. Kislányom születése előtt beleszerettem a foltvarrásba és sorra gyártottam a babaszoba kiegészítőket.

E sokféle technika elsajátításán át vezetett az út a mozaikozás felé. 2011 óta folyamatosan készítek mozaikkal díszített tárgyakat.  A technikát autodidakta módon tanultam meg, sok szakkönyvet elolvasva. Ismereteim bővítése és elmélyítése céljából 2012-ben részt vettem az  Üvegbarlang Tiffany túdió " Tiffany síküveg tanfolyamán", ahol oklevelet szereztem.

Mindig vonzott az üveg napfényben tündöklő csillogása és a templomok üvegablakainak sejtelmes fénye.Ezt az élményt szeretném a hétköznapjainkba belevarázsolni. Nemcsak az enyémbe, hanem másokéba is!

Bútorfestő pályafutásomat a HH festéknél kezdtem 2018 tavaszán, ahol kidolgoztuk az oktatási tematikát, berendeztük az oktatóműhelyt és elindítottuk a bútorfestő oktatásokat. Ez alatt az idő alatt nagyon sok kisebb-nagyobb bútort festettem, melyekről részletes, képes blogbejegyzéseket írtam. Részt vettem a termékfejlesztésben és tesztelésben. Később cégem, a Plantago Design lett a HH festék budapesti hivatalos szervezője és oktatója. 

Mára függetlenedtem, ami lehetőséget ad többféle termék és alapanyag használatára a tanfolyamaimon.  Jelenleg a spanyol La Pajarita krétafestékek forgalmazójával, a Birdo Shoppal támogatjuk egymás munkáját az alapanyagok és oktatások terén. www.birdo.hu

A megrendelőimtől kapott egyedi munkák készítése mellett Kezdő és Haladó Bútorfestő illetve Üvegmozaik tanfolyamot tanítok, Erika kolléganőm pedig Textilfestő-stencilező workshopokat. Célom a mozaikozást, mint nem mindennapi technikát, minél több emberrel megismertetni és megszerettetni! 

 

Czukor Erika vagyok, a Plantago Design Dekorfestő workshop oktatója.Hegedűs Viki volt, aki bevezetett a dekorfestészet világába. Egyik festett képet a másik követte, majd jöttek a textilek és a dísztárgyak. Viki tanítványaként kezdve, sok-sok munka és tanulás után, ő kért fel a közös munkára. Azt a kezdeti támogatást szeretném megadni mindenkinek, aki eljön hozzánk, amit én is kaptam. 

Maga az oktatás, ezáltal az én legfontosabb feladatom a különböző kreatív, díszítő technikák iránt érdeklődők számára az, hogy megtanítsam, miként lehet átültetni a valóságba, kézzelfoghatóvá tenni azt, ami a fejetekben, vágyaitokban él. Szeretettel várlak Benneteket Textilfeső-stencilező tanfolyamainkra!